• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Top 3 savjeta kako očistiti kuhalo za vodu!

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Čišćenje kuhala za vodu

Kuhalo za vodu zamijenilo je tradicionalno kuhanje vode za kavu ili čaj, a posjeduje ga gotovo svako domaćinstvo. Vjerujemo da ste se dosad susreli s mrljama od kamenca koje nastaju nakon prokuhavanja vode. U ovom Vam članku donosimo 3 načina uklanjanja nepoželjnih mrlja od kamenca.

Nama omiljen način čišćenja kuhala za vodu uvijek uključuje korištenje kuhinjskog alkoholnog octa. Ne samo da litru ovog sredstva možete nabaviti i za manje od 3,00 kune, nego je ovo "sredstvo za čišćenje" dostupno u baš svakoj trgovini.

Osim toga što je najjeftiniji, alkoholni ocat je i najzdraviji i i najefikasniji u čišćenju kuhala za vodu. Ipak, složit ćemo se s Vama da miris octa nije baš najugodniji, posebno nakon prokuhavanja pa ste slobodni isprobati i druge metode. Ono što je sigurno je da se isplati koristiti alkoholni ocat prilikom čišćenja!

1. NAČIN


  • Ulijte alkoholnog octa do razine iznad kamenca u kuhalu
  • Uključite kuhalo i ostavite ocat da prokuha
  • Izlijte ocat i ulijte običnu vodu
  • Prokuhajte, a zatim izlijte običnu vodu. Postupak ponovite 2x puta
  • Vaše je kuhalo spremno za upotrebu!
Alkoholni ocat Aro
Još ćemo nekoliko riječi posvetiti alkoholnom octu jer je u glavnoj ulozi i u našem drugom načinu čišćenja. U servisu za čišćenje Blistavi dom Zadar, alkoholni ocat svakodnevno se koristi i to ne samo za čišćenje kuhala za vodu. Ukoliko tražite povoljno rješenje preporučamo proizvod ARO iz Metro kojega možete kupiti već za 4,00 kn po L.

Na osnovu bogatog iskustva, možemo Vam potvrditi da su sve staklene površine čiste tek kad se očiste uz pomoć alkoholnog octa. Na ovaj način čišćenje se odvija kratko, a nema ni najmanjeg traga brisanja koji se inače nazire na suncu. Zašto biste koristili skuplja sredstva za pranje prozora, ako ćete uz pomoć jeftinog octa i još jeftinije vode, besprijekorno očistiti baš sve staklene površine.

Prije nego očistite prozore, u nastavku pročitajte drugi način čišćenja kuhala za vodu!

2. NAČIN

Čišćenje limunom

Ako Vam nikako ne odgovara miris octa, slobodno dodajte nekoliko kapi limuna kako biste neutralizirali mirise! Uostalom, čišćenje limunom još je jedna efikasna metoda čišćenja!

  • Ulijte u kuhalo jednak omjer vode i octa
  • Ostavite sredstvo u kuhalu preko noći
  • Ujutro temeljito isperite kuhalo
  • Vaše je kuhalo spremno za upotrebu!
Image

3. NAČIN


  • Kuhalo možete oprati i postojećim sredstvima na tržištu. U drogerijama možete pronaći Denkmit sredstvo za čišćenje kuhala. Ovim ćete sredstvom brzo očistiti kuhalo, ali ono sadrži kemikalije stoga mu dajemo ocjenu 3 od 5.
Slikovni rezultat za denk mit kuhala za vodu
Prilikom čišćenja uvijek preporučujemo rad sa zdravijim i jeftinijim sredstvima. Nema potrebe za dodatnim financijskim izdacima kad je takvo čišćenje znatno manje efikasno. Čitajte naše korisne savjete i uštedite svoje vrijeme i energiju!

Ma zapravo, pozovite u pomoć servis za čišćenje Blistavi dom i uživajte u svojoj kavi ili čaju!

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!