• +385 23 777 032
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako očistiti aparat za kavu u 10 koraka?

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Image

Kavoljupcima i vlasnicima kuća za odmor čišćenje aparata za kavu važna je tema. U današnjem blogu donosimo način čišćenja aparata za kavu kako bi Vaši ukućani i gosti uživali u ugodnim mirisima opojne kave. Prije kuhanja iduće šalice kave, pročitajte naših 10 koraka do čistog aparata za kavu!

Najčešći članci o aparatu za kavu, savjetuju Vas gdje kupiti željeni aparat. Pobliže Vam opisuju vrstu kave i okuse koje možete pripravljati u svom domu. Upoznati ste sa svim cijenama i karakteristikama koje aparat za kavu treba imati, ali nitko Vam ne piše kako ćete aparat održavati. 

Složit ćete se s nama kako investicija u aparat za kavu nije odluka koju donosite preko noći, posebno ako iznajmljujete apartman ili vilu pa gostima želite pružiti ono najbolje. Aparatom za kavu ne znaju svi rukovati pa ste zabrinuti hoće li gosti znati brinuti o uređaju i hoće li ga čistiti kako treba. 


S druge su pak strane kupci koji aparat za kavu kupuju za svoj dom kako bi ispijali najkvalitetnije šalice kave. Za kupovinu aparata za kavu možda su se trebali izboriti s drugim članovima obitelji, obzirom da ovo ipak nije svakodnevna investicija.

Međutim, za istinske kavoljupce nema bolje stvari od ispijanja tople šalice kave u vlastitom domu. Ujutro, prije posla, na poslu, iza ručka, prije večere, nakon rada, prije kućanskih obaveza, kava ne bira ni vrijeme ni mjesto. Odgovara u bilo koje doba dana jer nam stavlja i vraća osmijeh na lice.

Jedno je sigurno, i iznajmljivači i strastveni kušači kave slažu se da je aparat za kavu nužno čistiti na odgovarajući način. Zajednički im je prioritet produžiti životni vijek aparata za kavu i to ispravnim čišćenjem uređaja.

U Blistavom domu najveću prednost dajemo kavi s partnerom/icom ili prijateljima, ali naravno u blistavo čistom domu ili ugostiteljskom objektu.
Ulaganje u aparat za kavu iziskuje znatna novčana sredstva. Za očekivati je da što ste veći ljubitelj kave da ćete i više novca izdvojiti za kupovinu ovog za vas neprocjenjivog aparata.

Za potrebe članka, razlikovat ćemo dvije skupine ljudi

1

Istinski kavoljupci koji za vlastita nepca biraju najfinije kapsule ili filter kavu, sve ovisno o vlastitim željama. Aparat za kavu istražuju danima i tjednima, promišljeno čekaju akcije i prekidaju započete štednje. Ne žale niti kune za ovakvu investiciju, čiste, paze i maze svoj voljeni aparat za kavu.
2
U drugoj skupini ljudi su oni koji kavu ne vole baš toliko, ali su prisiljeni nabaviti aparat za potrebe svog apartmana ili kuće za odmor. Popiju bilo kakvu kavu i preskoče je kad nemaju vremena ili želju za njom. Ipak, aparat kupe pa ga čiste i paze kako bi očuvali njegov vijek i otklonili troškove nabave novog.

Što je zajedničko osobi jedan i osobi dva? Svi koji se odluče kupiti aparat za kavu bez obzira na motive, isti aparat redovito čiste i održavaju. 

Sigurno Vas zanima kako čistiti aparat za kavu? Pročitajte u nastavku.

Čišćenje aparata za kavu


 • Isključite aparat za kavu iz struje
 • Odvojite sve pomične dijelove uređaja (spremnik za vodu, spremnik za kavu, posudu za odlaganje otpada, prostor u koji se slijeva voda, stalak za šalicu)
 • Bacite u smeće ostatke kave ili kapsula koje ste koristili
 • Isperite posude pod mlazom vruće vode da uklonite ostatke kave
 • Napunite posudu s vodom iznad razine kamenca koji se nakupio
 • Ulijte malo bijelog octa u spremnik
 • Kuhajte nekoliko kava ali samo s čistom vodom
 • Odaberite program dulje kave kako biste što prije pročistili i spremnik i cijeli sustav dovoda tekućine
 • Nakon što se voda razbistri, izlijte vodu iz spremnika i operite pod mlazom vode
 • Ulaštite aparat sa svih strana i pripremite si zasluženu kavu

Ovaj postupak možete isprintati i zalijepiti u kuhinji kako bi se i drugi članovi Vašeg kućanstva sjetili ponekad osvježiti aparat.

Jako je važno očistiti aparat od kamenca kako biste u potpunosti uživali u okusu kave.

Ako se radi o Vašim jedinicama za najam, čistačicama dajte ove upute kako bi znale postupati s vrijednom opremom.

S aparatom za kavu u samom središtu, Vaša će kuhinja izgledati kao da je izašla iz modernog časopisa o uređenju interijera. A o prednostima samog uređaja bolje da i ne govorimo. Ostvarit ćete znatne uštede, a Vaš će dom biti oaza najdražih Vam prijatelja.

Nadamo se da Vas ovom kompliciranom procedurom čišćenja nismo obeshrabrili u želji da kupite aparat za kavu. Vjerujte da ćete s radošću čistiti svoj aparat nakon što nekoliko puta popijete ukusnu i mirisnu kavu.

Ma zapravo, pozovite u pomoć servis za čišćenje Blistavi dom i uživajte u svojoj kavi!

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!