• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

7 koraka do savršeno čiste kupaonice

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prva postaja prilikom čišćenja doma svakako je kupaonica. Kako bi kupaonica zasjala nakon čišćenja, potrebno je na vrijeme pripremiti sva sredstva i opremu za čišćenje. Zadajte si određeni raspored ili dobro proučite naše upute za čišćenje kupaonice u 7 koraka. Blistavi dom pripremio je punu vreću sredstava za čišćenje ako zatrebate pomoć.

Kupaonica je mjesto na kojem vodite bitku s najtvrdokornijim i najopasnijim prijetnjama za higijenu cijelog kućanstva.

Ne dozvolite da Vas različiti materijali i površine odvrate od potrebnog čišćenja.

 

Čistoću kupaonicu sigurno ne smijete zanemarite jer o njoj ovisi zdravlje svih Vaših ukućana. 

 

Kako biste temeljito očistili kupaonicu ne trebate kupovati mnoštvo proizvoda za čišćenje već pratite naše preporuke.

 

Potrebno je imati:

 

- Sanitar, Arf deobad ili drugo sredstvo za sanitarije

- Ocat

- Sredstvo za pranje podova

- Krpe, spužve, strugače i ostale potrepštine

 

Za temeljito čišćenje potrebno je ustanoviti pouzdan raspored zadataka, ali možete koristiti i naših 7 koraka do savršenstva.

 

1. WC ŠKOLJKA

 

Večina naših korisnika wc školjku pere na kraju čišćenja. Tad ste već na izmaku snaga, a čista wc školjka jamči dobre mirise iz kupaonice. Zato se potrudite i započnite čišćenje od najmržeg dijela. Ispod oboda i u unutrašnjost wc školjke ulijte dovoljnu količinu sredstva za čišćenje i pustite da odstoji dok perete sjedište. Isto tako, nužno je dobro prebrisati vanjski dio školjke, vodokotlić i postolje koje drži wc školjku. 

 

2. KADA

 

Ostaci sapunice neugodan su prizor za svakog stanara. Na dnu kade nakuplja se prljavštinu koju je uistinu teško izribati. Pobrinite se da odmah na početku poprskate sredstvom za sanitarije sve dijelove kade ili tuša kako bi tekućina obavila svoj zadatak. Pločice koje okružuju kadu ili tuš također trebaju biti temeljito očišćene i izribane. Ne zaboravite bočne dijelove kade na kojima ostaju kapljice tijekom tuširanja. 

 

3. KUPAONSKI PREDMETI

 

Prije temeljitog pranja sanitarija potrebno je ukloniti sve vidljive predmete. Potrošene higijenske potrepštine i ambalažu odložite u vreću za smeće i zamijenite ih novima. Predlažemo da nakon čišćenja većinu predmeta pospremite u ormariće, posebno one koje ne koristite svakodnevno. 

 

4. OGLEDALO

 

Napravite smjesu od bijelog octa i vode te njime prebrišiti kupaonsko ogledalo. Posušite i ispolirajte cijelu površinu glatkom krpom nalik plahti. Isti postupak možete primijeniti i na kupaonske prozore. Jamčimo sjaj i kvalitetu uz sitne troškove!

 

5. PRAŠINA

 

Potrudite se temeljito počistiti police kupaonskih ormarića od prašine i mrlja. Operite ormariće sa svih strana, iznutra i iznad kako biste uklonili svu nečistoću. Isto tako, prebrišite kupaonska vrata i ispolirajte kvaku. Gornja strane perilice za rublje nakuplja prašinu i na nju odlažemo brojne predmete pa je pošpricajte i dobro obrišite. Utičnice i prekidači pogodni su za nakupljanje prašine i mrlja od prstiju pa i njih pozorno počistite. Po završetku ove faze, uredno posložite ručnike i kupaonske potrepštine na za to predviđeno mjesto. 

6. SANITARIJE

 

Sad kad Vam umivaonik nije potreban za ispiranje, posvetitu mu zasluženu pažnju. Operite ga sa svih strana i iznutra spužvicom i odabranim sredstvom. Operite posudu za sapun i četkice a potom pažljivo izbrišite sve sanitarije da ne bi ostale mrlje od vode.

7. POD

 

Nakon završetka svih aktivnosti temeljito usisajte podove obraćajući pažnju na teško dohvatljive površine. U odabranom sredstvu za pranje podova operite sve površine i pričekajte da se dobro osuši. Nakon sušenja postavite kupaonske tepihe i ukrasne detalje.

 

Sad je vrijeme za Vaš zasluženi tuš.

 

Čitajte i dalje savjete svog Blistavog doma!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!