• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako ukloniti žvakaću gumu s različitih površina?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vjerujemo kako ste se svi barem jednom u životu neugodno iznenadili ugledavši žvakaću gumu na odjeći, obući a čak i na kosi. Nama su se dogodile ove neželjene situacije i nismo znali kako bezbolno ukloniti žvakaću, a da ne uništimo svoje omiljene predmete. Ukoliko i Vi imate isti problem, ne očajavajte, Blistavi dom donosi Vam nekoliko jednostavnih uputa kojima se zauvijek rješavate žvakaće gume. 

 

 

* Zamrzivač

 

Jedan od najlakših načina kojim možete ukloniti žvakaću gumu s potplata ili omiljene odjeće je staviti predmet u zamrzivač. Stavite cipelu, jaknu ili majicu u plastičnu vrećicu. Vrećica neka bude zalijepljena za žvaku. Nakon dva sata, žvakaća guma trebala bi se stisnuti i ukloniti zajedno s plastičnom vrećicom.

 

* Maslinovo ulje

 

Žvakaću gumu pokušajte ukloniti s potplata cipele maslinovim uljem. Prelijte žvakaću gumu uljem, a onda odstranite istu krpom ili ubrusom. Ostatke gume ostružite s potplata. Isti postupak možete primijeniti i na kosi, natopite pramen maslinovim uljem pa pročešljajte i operite kosu.

 

* Glačalo

 

Na dasku za peglanje stavite deblji papir, pa na njega položite odjeću sa strane na kojoj se nalazi žvakaća. Zatim izglačajte odjeću na srednjoj temperaturi kako bi se žvaka uhvatila za karton i potpuno odvojila od odjeće. 

 

* Lak za kosu

 

Pošpricajte dio odjeće na kojem se nalazi žvakaća guma lakom za kosu i pustite da odstoji. Uklonite dijelove žvake, a za teže uklonjive dijelove poslužite se vrućim octom i četkicom za zube.

 

Nadamo se da su Vam pomogli današnji korisni savjeti! 

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!