• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cijenimo sve zaposlenike!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uzajaman odnos poštovanja između poslodavaca i djelatnika temelj su kvalitete uspješnog poslovanja neke kompanije. Budući da je Blistavi dom servis za čišćenje, u ovom ćemo se blogu posvetiti odnosu prema čistačima i čistačicama. Vjerujemo kako ćete ove savjete moći primijeniti i na sektor u kojemu ste zaposleni Vi ili netko od Vaših najbližih. 

 

 

Prvi dio bloga bit će posvećen odnosu poslodavca prema radniku, a zatim ćemo nekoliko redaka posvetiti odnosu klijenata i zaposlenika.

 

 

Paul Ashton, direktor je servisa za čišćenje Birkin u Velikoj Britaniji i dugogodišnji stručnjak za pitanja odnosa poslodavaca prema zaposlenicima u sektoru čišćenja. 

Ashton tvrdi kako su zaposlenici njegova servisa za čišćenje temelj njihova uspješnog poslovanja.

Svjestan je kako je industrija čišćenja odbojna većini ljudi pa posebnu pažnju treba posvetiti svojim zaposlenicima.

Veoma je važno da se zaposlenici osjećaju sigurno i cijenjeno u svakom trenutku.

Isto tako, smatra čišćenje jednim od najtežih fizičkih poslova i svjestan je velikih zahtjeva klijenata.

Prilikom čišćenja, veliko je opterećenje na rukama, nogama i kralježnici pa je briga za djelatnike uistinu potrebna.

Radno vrijeme čistača i čistačica također je veoma teško odrediti jer sve ovisi o količini zaprljanosti i željenim terminima klijenata.

Nerijetko se događa da zaposlenici rade od jutra do mraka. 

 

Slijedom prethodno navedenog, Ashton je odlučio podijeliti s ostalim servisima za čišćenje neke osnovne korake za uspješan odnos između zaposlenika i poslodavaca.

Ako sa svojim djelatnicima gradite sjajan radni odnos, osjećat će se cijenjeno i poštovano.

To će se zasigurno ogledati u rastu kvalitete usluge i zadovoljstvu klijenata nakon obavljenih usluga.

 

Slijede uspješni koraci za uspješno poslovanje

 

1. Isplata poštene plaće

Plaća koja odgovara utrošenom radnom vremenu i trudu Vašeg zaposlenika pokazatelj je koliko ga cijenite. Dodatne stimulacije za najbolje djelatnike također su preporučene. Ipak, najbolji pokazatelj je visina mjesečne plaće jer upravo preko nje zaposlenici stječu dojam važnosti posla koji obavljaju za Vas. Zadovoljni čistači i čistačice isporučuju vrhunsku uslugu čišćenja svim privatnim i poslovnim korisnicima, pa budite spremni za njih izdvojiti odgovarajuća novčana sredstva.

2. Obučite svoje djelatnike

Svaki Vaš zaposlenik, bez obzira radi li u timu ili sam, prije odlaska na čišćenje mora usvojiti sva potrebna znanja i vještine. Vaši zaposlenici moraju znati rukovati svom opremom i uređajima. Nadalje, moraju pravilno upotrebljavati sredstva za čišćenje kako neznanjem ne bi oštetili površine i materijale. Djelatnici će također cijeniti vrijeme koje posvetite njihovoj obuci pa vjerujemo kako će njihove vještine napredovati i učiniti ih prvoklasnim čistačima. Ulaganjem u svoje zaposlenike, povećavate njihovu lojalnost i vrijednost kompanije. Isplanirajte poslovne aktivnosti na vrijeme i angažirajte prave ljude za obuku pa vjerujemo kako rezultat neće izostati. Vi ste tu da potičete i nagrađujete svaki njihov napredak!  

3. Osigurajte snažne komunikacijske kanale 

Uspješna komunikacija važna je u svim poslovnim odnosima. U industriji čišćenja, uspješna komunikacija mora se ostvariti sa zaposlenicima, klijentima, partnerima i kolegama. Važno je osigurati i podršku stručnog administrativnog tima koji će spremno odgovarati na moguće probleme na koje čistači mogu naići. Svi oblici komuniakcije trebaju biti razvijeni kako bi i zaposlenici i klijenti imali lagan pristup željenim aktivnostima. 

4. Uvažavanje mišljenja i prijedloga

Svaka ozbiljna tvrtka koju odlikuje uspješno poslovanje uvažava mišljenja i prijedloge svojih zaposlenika. Ne samo da zaposlenici tako vide koliko su važni za tvrtku, već uistinu možete dobiti korisne informacije. Djelatnici na terenu imaju puno jasniji uvid u probleme na koje nailaze i prednosti koje se mogu implementirati u buduće poslovanje. Na ovaj način poboljšavate komunikaciju sa zaposlenicima, postajete svjesni njihove percepcije poslovanja i potičete pozitivne odnose unutar tvrtke.   

 

Sljedeći redovi posvećeni su odnosu klijenata prema čistačima i čistačicama. 

 

!!! Poštujte čistače i čistačice

 

Svaki put kad naručite uslugu čišćenja privatnog ili poslovnog prostora, dočekajte čistače i čistačice s poštovanjem. Uputite ih kako trebaju čistiti i na što trebaju staviti naglasak. Obratite im se s povjerenjem i razumijevanjem i prepustite im u potpunosti postizanje čistoće Vašeg doma. Svaki je posao i svaki djelatnik od iznimnog značaja za našu tvrtku. Molimo da cijenite trud koji naše osoblje iskazuje i da uzmete u obzir težinu i napor svakodnevnog čišćenja. Prijateljski odnos pun poštovanja naši će Vam djelatnici itekako opravdati svojim radom.

 

Čitajte i dalje naše blogove i obratite nam se s komentarima i prijedlozima!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!