• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako savršeno očistiti mikrovalnu pećnicu?

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Image

Izum mikrovalne pećnice promijenio je naše životne navike i omogućio nam tople obroke i kad za kuhanje nemamo vremena. A što se dogodi kad mikrovalnu pećnicu treba očistiti? Hoćete li pozvati u pomoć servis za čišćenje ili ćete sami proučiti kako treba očistiti mikrovalnu? U nastavku slijedi nekoliko vrijednih savjeta.

Kako očistiti mikrovalnu?

1

Očistite mikrovalnu pećnicu uz pomoć octa i vode

Dobri stari alkoholni ocat i voda saveznici su Blistavog doma, a od danas mogu biti i Vaši saveznici u čišćenju. Ako želite što bezbolnije očistiti mikrovalnu pećnicu, nadamo se da Vam je alkoholni ocat pri ruci. U posudu ulijte vode i dodajte octa. Ako ne želite da se kuhinjom šire za neke izrazito neugodni mirisi octa, dodajte u otopinu nekoliko kapi eteričnog ulja ili blagog deterdženta. Predlažemo da 5 minuta zagrijavate mikrovalnu pećnicu, a da nakon gašenja još 10 do 15 minuta ne otvarate vrata mikrovalne. Zatim pažljivo izvadite vruću posudu i prebrišite unutrašnjost mikrovalne.
2

Očistite mikrovalnu pećnicu uz pomoć svježeg limuna

Ako ne želite koristiti ocat ili Vam nije pri ruci, razrežite limun i iscijedite njegov sok u posudu s vodom. Najbolje bi bilo da koristite 2 šalice vode, više od toga Vam ne treba. Limun možete narezati na kriške ili polovice limuna ubaciti u vodu. Zagrijte mikrovalnu na 5 minuta i nakon toga pričekajte da tekućina odstoji i da se malo ohladi. Pažljivo izvadite vruću posudu s vodom i prebrišite nečistoće.
Image
3

Očistite mikrovalnu pećnicu uz pomoć svježih namirnica i sode bikarbone

Upravo sad kad ste htjeli isprobati savjete, shvatili ste da nemate ni limuna ni octa u kući. Naš alarm još uvijek nije upaljen. Navikli smo se da uvijek treba pronaći dodatno rješenje u nedostatku sredstava ili vremena. Promotrite svoju zdjelu s voćem, možda tamo ugledate naranču ili zaostalu polovicu limete koju ste koristili za pripremu koktela. Izrežite agrum na kriške i stavite ga u vodu. Za uklanjanje neugodnih mirisa iz mikrovalne pećnice, uspite u vodu 2 žličice sode bikarbone. Ponovite postupak sa zagrijavanjem i pažljivim uklanjanjem posude, a zatim prebrišite preostale nečistoće. Primjećujete li već sad neutralan miris mikrovalne kakav dugo niste osjetili?
4

Očistite mikrovalnu pećnicu običnim deterdžentom

Ako baš ništa nemate u kući predlažemo da pohitate u obližnju trgovinu. Ako ne želite trošiti ili Vam se ne sviđaju prethodni savjeti, uvijek možete uzeti spužvicu i deterdžent za suđe. Lagano izribajte unutrašnjost mikrovalne pećnice, ali znajte da ćete se ipak malo i umoriti. Ne možemo garantirati ugodan miris unutar pećnice, ali isto tako svjesni smo da deterdženti za posuđe nisu potpuno prirodni. Pokušajte zagrijati posudu s vodom i nekoliko kapi deterdženta, možda se iznenadite.
Image
5

Očistite mikrovalnu pećnicu sredstvom za pranje staklenih površina

Sredstvo za pranje stakla baš svi imamo u kući, a neki mikrovalnu pećnicu vole čistiti baš ovako: našpricati masne i onečišćene površine (bit će dovoljno desetak špriceva), umetanje posude s vodom i zagrijavanje. Voda i sredstvo ponovno će odraditi posao, a na Vama je da sve pobrišete. Mi ne volimo koristiti ovo sredstvo za čišćenje, ali sredstva na bazi alkohola poprilično su blizu organskog čišćenja. Isprobajte i javite nam svoje dojmove.
Čišćenje kuhinje uvijek uključuje i čišćenje mikrovalne pećnice. Nakon čitanja današnjih savjeta, čišćenje mikrovalne pećnice ne treba predstavljati problem. Čišćenje kućanskih aparata produžuje njihov vijek i štedi Vaš novac. Ne brinite, sredstva za čišćenje kućanskih aparata lako su dostupna svima. A za one malo tanjega džepa izvrsno će poslužiti prirodna sredstva za čišćenje koja se nalaze u svakom domu.

Bez straha posegnite za limunom, sodom bikarbonom, octom, soli i brojnim drugim artiklima. Neka Vaša mikrovalna pećnica blista jednakim sjajem potpuno novih aparata!

Nadamo se da Vaša mikrovalna pećnica neće biti strašno prljava čak 5 puta pa nećete morati isprobati svaki naš savjet. Javite nam koji ste recept isprobali, a rado ćemo objaviti neki iz Vaše tvornice čišćenja :) ✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!