• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Top 4 načina za čišćenje zagorene tave!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Servis za čišćenje Blistavi dom Zadar u današnjem Vam blogu donosi 4 savjeta za čišćenje tave. Zagorena tava s tvrdokornom masnoćom noćna je mora za svakog kuhara. Kako očistiti tavu u nekoliko minuta? Koja sredstva za čišćenje koristiti da bi Vaša tava ponovno zablistala? Saznajte u nastavku.

 

"Kako ću sad očistiti tavu pa pogledaj što sam napravila?!" Česta je ovo rečenica u hrvatskim domovima nakon što ručak ili večera pođu po zlu.

Malo se pogleda serija ili vijesti, a kuća odjednom poprimi neugodne mirisne paljevine. 

Kad shvatite da se radi o Vašem sljedećem obroku, hvata Vas panika i brže bolje uklanjate tavu s vatre.

 

Odmah uočavate da je šteta već nastala i da Vam ne gine provođenje dragocjenog vremena pored sudopera.

Hvata nas jeza od pomisli kako stružete po dnu tave i gubite svoje živce.

Servis za čišćenje Blistavi dom ponovno je tu za Vas.

Ne želimo da budete nesretni i da zbog ovakvih poteškoća prestanete kuhati. 

Ponudit ćemo Vam nekoliko brzih savjeta za čišćenje zagorene tave.

 

1. Čišćenje sodom bikarbonom i deterđentom

 

 U zagorenu tavu ili lonac uspite dovoljnu količinu sode bikarbone da prekrije dno. Dodajte deterdženta i ulijte tople vode. Poželjno bi bilo da se ulije kipuća ili jako vruća voda. Preporučamo da na barem 10 minuta odete i obavite neke druge obaveze u kućanstvu. Ostavite tavu ili lonac da se natapa i da nakupljena zagorena masnoća polako popusti.

Nakon što je otopina odstajala, spužvicom očistite površinu i isperite u deterdžentu. Svakako nam javite rezultate!

 

2. Čišćenje pastom za zube

 

Zagoreno dno tave premažite pastom za zubom i pustite da malo odstoji. Laganim kružnim pokretima razmažite pastu za zube po cijeloj površini tave. Možete tavu premazati i izvana ako je njezino dno također zagorjelo. Primijetit ćete na spužvi i boji pjene da se masnoća već počela otapati. Zatim tavu stavite ispod toplog mlaza vode i nastavite s trljanjem dok se ne otopi i posljednja naslaga masnoće. Tavu isperite do kraja i uživajte nakon petominutnog čišćenja.

 

3. Čišćenje uz pomoć spužvice i kuhinjske soli

 

 Ako ne želite koristiti preabrazivna sredstva prilikom čišćenja zagorene tave, poslužite se dobrim starim kuhinjskim trikovima. Ako nemate pristup najboljim sredstvima za čišćenje, sigurno ćete u kući pronaći zalutali limun i dovoljnu količinu soli.

Ovog puta ne morate štedjeti na unosu soli :P. Uspite sol na dno posude da dovoljno prekrije masnoću. Limun rasijecite na pola i jednu polovicu pohranite u hladnjak. S preostalim dijelom premažite tavu i trljajte sol. Kombinacija ovih dviju namirnica urodit će plodom, a Vi ćete uskoro ponovno kuhati!

 

4. Arf i abrazivna spužva

 

Ako ste klasični tip koji nabavi baš sve za čišćenje u kućanstvu, preporučit ćemo Arf sredstvo i abrazivnu spužvicu koju možete kupiti u većim trgovačkim lancima. Tekstura Arfa otapa masnoće, a cijena je uistinu zanemariva. Shvaćamo ako ne želite trošiti prehrambene namirnice za čišćenje pa Vam je bolje za čišćenje ipak koristiti klasična sredstva i opremu za čišćenje. Arf je naš dugogodišnji partner kojem vjerujemo, a uz pomoć ovakve spužvice, čišćenje će biti užitak.

                                                                                 

                                                

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!