• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Praktično rješenje - Izradite raspored čišćenja kućanstva

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U današnjem blogu nudimo Vam nešto sasvim novo. Svjesni smo kako je našim korisnicima potreban raspored čišćenja kućanstva kako bi smanjili gomilanje obaveza i konačno zavoljeli mnogima mrske aktivnosti čišćenja. Raspored za čišćenje veoma je lako pratiti, a zbog toga je cijeli proces čišćenja znatno kraći. Udobno se smjestite i uz pomoć papira i olovke stvorite svoj savršeni raspored.

 

Veoma je važno samostalno kreirati raspored za svoj dom jer je svaki drugačiji i jedinstven. Različit broj spavaćih soba, sanitarija, kuhinja, razmještaj namještaja u domu i osjetljivost materijala nikad neće biti isti za dvije kuće ili stan. 

Zato ćete sami uočiti kritične točke i načine održavanja istih. Blistavi dom danas Vam ne nudi jedinstveni raspored čišćenja, već pruža smjernice kako ga izraditi. 

Sa samo nekoliko minuta čišćenja dnevno, Vaš dom može blistati gotovo uvijek. 

Pročitajte kako.

 

Ako mislite da je rutinsko čišćenje prilagođeno kućanicama ili nezaposlenima, u krivu ste. Raspored dnevnog čišćenja radi se baš zbog korisnika koji su pretrpani poslovnim obvezama, a sve u cilju smanjenja vremena provedenog u čišćenju. 

 

Naš je savjet da odmah izaberete 5,6 kratkih aktivnosti ili da svakim danom u tjednu dodajete po jednu.

Ovo su neki od naših savjeta:

 

1. Spavaća soba 

Svaki dan uredno posložite krevet prije odlaska na posao, ova aktivnost trajat će minutu ili dvije, a cijela soba će izgledati znatno urednije. Navečer ćete opušteni ući u krevet i s osmijehom odraditi zasluženi odmor. 

2. Dnevni boravak

Nakon što ste pospremili krevet, u dnevnom boravku namjestite jastuke i navlaku za kauč, a sa stolića uklonite nered koji ste jučer ostavili prije spavanja.

3. Podovi

Usisavanje obavezno dodajte na svoju rutinsku listu, trajat će jako kratko, a dom će biti čist. Ako ste u žurbi, metlom možete preletjeti pod i pokupiti veće mrvice.

4. Kuhinja

Radnu površinu i ploču za kuhanje prebrišite od mrvica i ostataka vode, a posuđe barem ubacite u sudoper dok ne budete imali vremena za ručno ili strojno pranje

5. Sanitarije

Neka Vam spužva i sredstvo za dezinfekciju uvijek budu nadohvat ruke da osvježite svoj umivaonik kad mu je to potrebno

6. Odjeća

Posložite odjeću koja Vam je izvan ormara i koju ste skinuli sa sušila, a novu barem ubacite u mašinu

 

 

Sve ove aktivnosti, vikendom ili slobodnim danom možete upotpuniti temeljitim čišćenjem cijelog objekta. Vjerujte nam da će čišćenje trajati puno kraće nego dosad. 

 

Sljedeći tjedan možete odabrati dvije aktivnosti svakog dana ili povećati obujam samo jedne aktivnosti pa tako predlažemo

 

 

PONEDJELJAK - Usisavanje i uklanjanje prašine

UTORAK - Čišćenje sanitarija

SRIJEDA - Čišćenje kuhinje

ČETVRTAK - Pranje, peglanje i slaganje rublja

PETAK - Ponovi sve

SUBOTA - Generalno čišćenje

NEDJELJA - Dan za odmor i druženje s obitelji

 

Sve naše prijedloge možete izmijeniti sukladno svojim potrebama. Desetak minuta čišćenja dnevno neće Vam oduzeti puno vremena, a postići ćete značajne rezultate koje vikendom tek dopunjavate i završavate. 

Svakodnevno čišćenje nagradite nedjeljom kad ćete u svom stanu ili kući uživati sa svojom obitelji.

 

Ako određeni dan ili tjedan želite preskočiti čišćenje, Blistavi dom tu je za Vas! ✨✨

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!